Sozawe-top

The other day, Design Boom reported on this project for the city of Groningen in the Netherlands.  Designed by NL Architects, the project, called Sozawe — welfare department and work agency — has office spaces, a large interior public space, and 215 parking spaces.  Each of the nine office floors includes access to outdoor spaces with trees and a view over the city. 

Sozawe-model-top

Although different, Sozawe kind of resembles ACROS Fukuoka, which is another stepped green roof project.  Both projects find a way to integrate green space and office space in a compelling architectural package. 

Explaining the design, Design Boom said, "In their design NL aimed to construct a building which was open, inviting and sustainable.  A crucial part of the program was the 'marketplace' or 'square' to allow interaction between the department and its customers.

Sozawe-from-interior

Sozawe-aerial

Sozawe-side2

Sozawe-front

Rendering credits: NL Architects; see more at Design Boom

Go to Source

Related posts:

  1. Sozawe Terraced Green Roof Complex
  2. New Camp Twin Lakes Treehouse Outfitted with Solar Array, Green Roof
  3. New Camp Twin Lakes Treehouse Outfitted with Solar Array, Green Roof
  4. Container Crossbox with a Green Roof
  5. Going Postal with the Largest Green Roof in New York City

Leave a Reply

 
Special Offers
Blogroll

Categories
Pages
Tags